Волкер давав Зеленському поради щодо спілкування з Трампом – ЗМІ

Читать на русском
Ексспецпредставник США у справах Україні Курт Волкер радив українському президенту Володимиру Зеленському переконати американського лідера Дональда Трампа у своїх намірах розслідувати корупцію і можливе втручання України в вибори президента США в 2016 році.

Ексспецпредставник США у справах Україні Курт Волкер радив українському президенту Володимиру Зеленському переконати американського лідера Дональда Трампа у своїх намірах розслідувати корупцію і можливе втручання України у вибори президента США в 2016 році.

Про це повідомляє газета Wall Street Journal з посиланням на обізнане джерело.

За словами джерела видання, знайомого з показаннями свідків Волкера в конгресі США, Волкер дав Зеленському подібну пораду 2 липня, «відвівши його вбік на конференції в Торонто».

Як пише газета, Волкер заявив Зеленському, що це «допоможе подолати потік негативної інформації про Україну», яку повідомляв Трампу Руді Джуліані, особистий адвокат американського лідера.

Крім того, Волкер нібито рекомендував Зеленському «проявити готовність прийняти деякі пункти порядку денного адвоката Трампа». При цьому Волкер заявив перед конгресом, під час якого відбулась 2 липня розмова із Зеленським, що він не згадував імені Джо Байдена і не давав українському президентові поради «контактувати» з Джуліані.

Проте, за словами джерела видання, під час цієї розмови Волкер послався на «фактор Джуліані» і сказав Зеленському, що «тут є проблема». Як заявило джерело, Волкер переконував Зеленського дати Трампу ясно зрозуміти, що він «прихильник проведення розслідування корупції та заяв про втручання (України) у вибори (в США в 2016 році)».

Сам Зеленський у відповідь нібито висловив готовність зробити це, зазначивши, що боротьба з корупцією є центральним елементом його політичної програми. Раніше демократи почали процедуру імпічменту Трампу, заявляючи, що він тиснув на керівництво України, домагаючись у власних політичних цілях розслідування проти ексвіцепрезидента Джо Байдена (свого ймовірного супротивника на виборах-2020) і його сім'ї. Трамп поширив розшифровку розмови, з якої випливає, що він дійсно просив президента України Володимира Зеленського «вивчити» справу Байдена. При цьому Трамп заявляє, що не зробив нічого протизаконного і лише виконував свій обов'язок боротьби з корупцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: