Суд залишив заарештованими рахунки фірми Дубневичів

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для зняття арешту з рахунків компанії братів-членів українського парламенту.

Суд залишив заарештованими рахунки фірми братів-народних депутатів Богдана і Ярослава Дубневичів «Енергія-Новий Розділ», яка фігурує у кримінальному провадження щодо розкрадання газу на понад 1,4 мільярда гривень.

Таке рішення 26 березня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги детективів Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ підозрює радника директора ТОВ «Енергія» Ігоря Кучму, керівника ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігоря Артимка, його заступника Ігоря Ільківа, фінансового директора цієї фірми Олега Павлишина та екс-директора ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександра Олексюка у причетності до розкрадання цього газу. В межах цієї справи суд на клопотанням НАБУ наклав арешт на грошові кошти в розмірі 804,89 млн грн, які перебувають на рахунка фірми «Енергія-Новий Розділ».

Не погоджуючись з таким рішенням представник фірми подав скаргу. За його словами, у «Енергія-Новий Розділ» не працює жодна особа, яка має відношення до кримінального провадження. Адвокат додав, що накладення арешту на всі банківські рахунки товариства повністю заблокувало його роботу та унеможливлює здійснення законної підприємницької діяльності.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Гарванко заперечив проти задоволення клопотання. Вислухавши обидві сторони, суд залишив апеляцію без задоволення. Судді встановили, що переконливих доказів негативних наслідків від арешту майна представником фірми не надано та ними не встановлено.

Нагадаємо, інша фірма Дубневичів хотіла зняти арешт з рахунків. Раніше суд продовжив обов'язки фіндиректору «Енергії». Також підозрювані в цій справі подавали касації на обмеження термінів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: