В НБУ назвали умови МВФ для України

Читать на русском
Нова програма розширеного фінансування МВФ для України передбачає виконання низки умов, серед яких ухвалення бюджету і реформи в ключових секторах.

Нова програма розширеного фінансування МВФ для України передбачає виконання низки умов, серед яких ухвалення бюджету і реформи в ключових секторах.

Про це розповіла перший заступник голови Нацбанку України Катерина Рожкова в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу, повний текст якого буде оприлюднений у понеділок.

«Є кілька елементів, які не були до кінця виконані в попередніх програмах, і вони логічно переходять у нову. Це стосується, по-перше, питання бюджету – це завжди у фокусі уваги МВФ за будь-яких програм і прогнозів макрофінансової стабільності», - зазначила представник НБУ.

Водночас, за її словами, обов'язковими елементами є продовження судової та антикорупційної реформ, у тому числі голосування закону про незаконне збагачення.

У центрі уваги також реформа охорони здоров'я, «яка була розпочата, але не завершена», реформа освіти, земельна реформа, приватизація державних підприємств.

«Крім того, ми говоримо про реформування податкової й митниці, де вже розпочалися зміни, але вони наразі не мають комплексного характеру. Врешті-решт, по банківському сектору, в принципі, відбуватиметься продовження імплементації міжнародних стандартів щодо регулювання і нагляду і, по суті, додався небанківський фінансовий сектор», - зазначила представник НБУ.

Вона підкреслила, що МВФ «підписує меморандум тільки тоді, коли має стовідсоткову впевненість, що ми зробимо все задеклароване, і що це обов'язково матиме позитивний ефект на бюджет, на ВВП, на дефіцит бюджету, на поточний рахунок».

Нагадаємо, 15 жовтня делегація України вирушила на переговори з МВФ. Напередодні стало відомо про хід переговорів.

У вересні українська влада не досягла згоди щодо нової програми співпраці з МВФ під час двотижневих переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: