Маркарова розповіла деталі переговорів з МВФ

Читать на русском
Україна веде переговори з МВФ у контексті двох завдань: збереження макроекономічної стабільності і економічного зростання.

Україна веде переговори з МВФ у контексті двох завдань: збереження макроекономічної стабільності і економічного зростання.

Про це міністр фінансів України Оксана Маркарова сказала під час інтерв'ю Голосу Америки, яке було опубліковано у четвер, 17 жовтня.

«Прискорення економічного зростання можливе через приватизацію, концесію, розвиток ринку землі. Це кроки, якими вже почав рухатися новий уряд», - зазначила вона.

За словами Маркарової, переговори з партнерами з МВФ проходять «досить добре».

«Вчора ми закінчили перший день, сьогодні в процесі другий день нашої роботи. Крім дуже активних переговорів з Міжнародним валютним Фондом, ви знаєте, ми зараз обговорюємо нову програму, і досить добре просуваємося в цих переговорах, ми також провели зустрічі з представниками американського і французького казначейства. Дуже важлива їхня підтримка в плані інвестиційних проектів, їх бізнесу, який готовий йти в Україну», - сказала Маркарова.

Вона також зазначила, що переговори йдуть швидше, ніж минулого року.

«Ми рухаємося швидше, ніж у попередні роки. Торішні мої переговори зайняли досить багато часу. Це не один візит до Сполучених Штатів», - додала Оксана Маркарова.

Міністр фінансів також зазначила, що це вже третя програма, над якою вона працює.

Сьогодні у Вашингтоні українська делегація провела першу зустріч з керівництвом МВФ.

Нагадаємо, у вересні влада України і місія МВФ під час двотижневих переговорів не досягли згоди щодо нової програми співпраці.

Пізніше в Кабміні заявили, що очікують позитивного рішення МВФ за новою програмою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: