Милованов оцінив переговори з МВФ

Читать на русском
Тимофій Милованов заявив, що Україні потрібно прийняти бюджет та виконати багато речей на технічному рівні.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що українська делегація позитивно оцінює хід переговорів з МВФ та налаштована на гарний результат щодо затвердження нової програми розширеного фінансування Фонду для України.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Стосовно МВФ я дуже позитивно налаштований. Думаю, нам просто потрібно продовжувати роботу, і через два тижні, я сподіваюсь, коли вони (місія МВФ – ред.) приїдуть, на хороший результат», - сказав міністр.

За його словами, Україна виконала «практично все, що зазвичай від нас очікують». Він додав, що наразі у МВФ трошки інша проблема. Міністр розповів, що український парламент прийняв близько 70-ти законопроєктів за останні п'ять тижнів, тому МВФ потрібен час для того, аби вивчити ситуацію й те, що Україна встигла зробити.

МВФ та Україна: історія співпраці з 1994 рокуСпівпраця з Міжнародним валютним фондом почалася практично на зорі незалежності України й включає шість етапів.

Окрім того, він наголосив, що Україні потрібно прийняти бюджет та виконати багато речей на технічному рівні.

«Важливий ринок землі: вони хочуть подивитися, як це буде розвиватися. Але я впевнений, що ми змогли довести, що ми серйозний уряд», - зазначив Милованов.

Як повідомлялося, Україна остаточно погасила кредити Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand-by 2014 року. Фінальні платежі склали 156 мільйонів доларів. Візит місії Міжнародного валютного фонду в Україні проходить з 10 по 24 вересня.

Скільки коштів Україна отримала за період незалежності — на інфографіці.

Яким був курс долара, ціни на продукти та основні економічні показники на момент обрання Зеленського президентом — тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: