Четвертий місяць роботи Офісу президента: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати виконання обіцянок президентом України Володимиром Зеленським та його командою. Ми вже підбили підсумки роботи безпосередньо президента і деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом останнього місяця. Тепер з’ясовуємо, наскільки відповідальними були керівники його Офісу.

Упродовж чотирьох місяців своєї роботи (з 20 травня до 20 вересня) члени Офісу президента виконали 15 обіцянок, а провалили поки що лише 3.

Відзначимо, що під час формування Кабміну в Офісі президента відбулися кадрові зміни. Олексій Гончарук став прем’єр-міністром, Вадим Пристайко – міністром закордонних справ, а Руслан Рябошапка очолив Генпрокуратуру.

Єдина провалена обіцянка протягом четвертого місяця роботи ОПУ належить Рябошапці, який уже там не працює. Ще будучи заступником глави Адміністрації Президента України він пообіцяв подати електронну декларацію, але зробив це тільки згодом, коли вже став генпрокурором.

Обіцянки, які вдалося виконати чиновникам ОПУ, стосувалися роботи з парламентом та свободи слова.

Той самий Рябошапка виконав одразу три обіцянки щодо законопроектів, які планувалося передати до Верховної ради. В один день – 29 серпня – в Раді зареєстрували невідкладний законопроект про зміну роботи НАЗК, законопроект щодо вдосконалення судової реформи та повторно внесли законопроект про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілі.

Влітку заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко пообіцяв, що через декілька тижнів запрацює Рада з питань свободи слова. У вересні ОПУ ініціював створення Ради з питань свободи слова, до якої увійшло 15 осіб, серед них шість журналістів, шість представників громадських організацій, представник ОПУ, представник Спілки журналістів і незалежної медіа-профспілки.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан виконав обіцянку передати до правоохоронних органів інформацію щодо нібито спроби дати йому хабаря адвокатом «смотрящого» за головою КМДА. 5 серпня 2019 року НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактами, викладеними в заяві мера Віталія Кличка щодо заяв Богдана, які стосувалися пропозиції хабаря керівнику Офісу Президента. Богдан, своєю чергою, також надав свідчення НАБУ.

Тільки дві нові обіцянки дали керівникі ОПУ протягом четвертого місяця роботи. Вони стосуються соціальної сфери та економіки. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко пообіцяв, що до жовтня 2019 року всі звільнені з російського ув'язнення українці отримають квартири.

«Ми займаємося питанням купівлі квартир. Всім, крім моряків, котрим уже купили квартири. Вони будуть жити в одному будинку. Ще ми купуємо квартири іншим людям, які були серед тих 35. Це питання одного, двох тижнів», – зазначив він.

Заступник керівника Офісу президента Юрій Костюк обіцяв, що в Маріуполі буде проведено інвестиційний форум.

Читайте також, як Офіс президента виконував обіцянки протягом третього місяця роботи.

Також «Слово і Діло» писало, як президент Зеленський виконував обіцянки протягом чотирьох місяців.

Проміжні підсумки виконання обіцянок попереднім президентом та його адміністрацією шукайте в розділі «Дайджести».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: