В Офісі президента прокоментували акцію «Ні капітуляції»

Читать на русском
Костюк визнав, що в питанні врегулювання ситуації на Донбасі була присутня недостатня комунікація з суспільством.

У президента Володимира Зеленського прокоментували акцію «Ні капітуляції», яка відбулася в понеділок, 14 жовтня, в Києві.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Юрій Костюк 14 жовтня в ефірі Громадського.

«Ні капітуляції»: чому акції триватимуть та в чому небезпекаУ містах країни та за кордоном також люди зібралися на віче з вимогою не допустити капітуляції України.

Так, чиновник назвав акцію підтвердженням того, що Україна є демократичною країною. Костюк визнав, що в питанні врегулювання ситуації на Донбасі була присутня недостатня комунікація з суспільством.

«Але ми розуміємо, що деякі речі вимагають тиші в плані не кулуарних домовленостей, а в плані певної дипломатичної складової. Але в будь-якому випадку ми визнаємо, що десь був брак комунікації», - додав він

Щодо питань статусу Донбасу і амністії, то, за словами Костюка, до їхнього обговорення ще дуже далеко. «Формулу Штайнмаєра» він назвав «головним страхом», зазначивши при цьому, що багато громадян її не розуміють.

«Дуже великий відсоток людей взагалі її не розуміють, не розуміють її суті, що саме вона передбачає. І саме те, що ми можливо не докомунізували, це саме те, що було останньою перешкодою, щоб відбулася зустріч у Нормандському форматі і ми могли б рухатися далі в будь-яких переговорах», - сказав Костюк.

У той же час щодо акцій «Ні капітуляції» заступник голови Офісу президента зазначив, що це «абсолютно нормально, коли громадяни можуть висловити свою думку, а влада - прислухатися до неї».

Раніше Зеленський заявив, що слово «капітуляція» викликає у нього алергію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: