Джонсон заявив, що відтермінування Brexit не буде

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що не проситиме відтермінування виходу Великої Британії із Євросоюзу за жодних обставин.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не проситиме відтермінування виходу Великої Британії із Євросоюзу (Brexit)за жодних обставин.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє CNN.

За словами Джонсона, Brexit відбудеться 31 жовтня, незважаючи на можливе ухвалення британським парламентом законопроекту про відтермінування виходу Великої Британії з ЄС. Відповідний законопроект планують ухвалити противники Brexit.

«За жодних обставин я не проситиму Брюссель відкласти Brexit. Ми виходимо зі складу ЄС 31 жовтня без перебільшення», - заявив Джонсон.

Крім цього, прем'єр-міністр Британії повідомив про позитивні зрушення в переговорах з Брюсселем.

«Шанси на угоду зростають. Зараз Британія має чітке бачення майбутніх відносин із ЄС», - сказав Джонсон.

Раніше повідомлялося, що Джонсон планував оголосити дострокові загальні вибори у Великій Британії. Таке рішення можуть ухвалити в разі, якщо опозиція цього тижня подасть законопроект, який може заблокувати Brexit без операції.

Незважаючи на це, у понеділок, 2 вересня, Джонсон заявив, що дострокових виборів не буде. Водночас прем'єр-міністр Британії попросив законодавців не підривати позиції Лондона на перемовинах з Брюсселем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: