Напередодні Brexit до Великої Британії збільшився потік мігрантів

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Приті Пател обговорила з французьким колегою Крістофом Кастанером посилення боротьби з незаконними перевізниками мігрантів через Ла-Манш.

Тільки з 22 серпня до Британії через Ла-Манш прибуло близько 200 нелегальних мігрантів, включаючи 41 дитину. Мігрантів женуть чутки про посилення прикордонного контролю після виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Guardian.   Всього за 2019 рік протоку Ла-Манш перетнули понад тисячу мігрантів, тоді як роком раніше - лише 300.   Більшість мігрантів використовують надувні човни із підвісними моторами, здатні перевозити близько шести осіб. Представники благодійних організацій, які допомагають біженцям, вказують, що нелегальні перевізники використовують близько 30 таких човнів. При цьому тепер вони відправляються переповненими, що істотно збільшує ризики.   Міністр внутрішніх справ Приті Пател обговорила з французьким колегою Крістофом Кастанером посилення боротьби з незаконними перевізниками мігрантів через Ла-Манш. Британська сторона навіть готова збільшити виплати Франції щодо вирішення цієї проблеми.   А прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що всі, хто прибуде до Великобританії нелегально, будуть відправлені назад.

Нагадаємо, Польща заявила, що не встигає легалізувати трудових мігрантів.

Також відзначимо, в Німеччині оголосили нову ініціативу щодо розподілу мігрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: