У Білому домі визнали, що чинили тиск на Україну

Читать на русском
Керівник апарату Білого дому Мік Малвейні визнав, що рішення призупинити надання оборонної допомоги Україні пов'язане із розслідуванням проти демократів.

Керівник апарату Білого дому президента США Дональда Трампа Мік Малвейні визнав, що рішення призупинити надання оборонної допомоги Україні пов'язане із розслідуванням проти демократів.

Про це він заявив під час пресбрифінгу перед журналістами, повідомляє CNN.

Трампу можуть оголосити імпічмент через скандал із дзвінком Зеленському: реакція соцмережУ США можуть оголосити імпічмент президенту Дональду Трампу. Все через скандал з телефонною розмовою з Володимиром Зеленським.

«Виконуючий обов'язки керівника апарату Білого дому Мік Малвейні зробив приголомшливе зізнання в четвер, фактично підтвердив, що президент Дональд Трамп заморозив майже 400 млн доларів оборонної допомоги Україні, щоб натиснути на цю країну для проведення розслідування проти демократів», - йдеться в повідомленні.

Під час виступу Малвейні підкреслив, що він знає тільки про запит США з розслідування справи по злому сервера Демократичного національного комітету у 2016 році. Незважаючи на це він уточнив, що саме із оприлюдненого нещодавно листування американських дипломатів відомо про тиск на Україну, щоб офіційний Київ провів розслідування проти компанії Burisma, із якої був пов'язаний син Джо Байдена, Хантер.

Пізніше Малвейні уточнив свої висловлювання щодо оборонної допомоги.

«Знову ЗМІ вирішили невірно тлумачити мої слова з метою розвинути упереджене політичне полювання на відьом проти президента Трампа. Дозвольте я проясню, (між Трампом і українським президентом Володимиром Зеленським - ред.) не було абсолютно ніякої угоди типу «ти - мені, я - тобі», що стосується української оборонної допомоги і будь-якого розслідування, пов'язаного з виборами в 2016 році», - йдеться в опублікованій Білим домом письмовій заяві Малвейні.

6 питань про (не)реальний імпічмент реальному ТрампуНевже одна телефонна розмова варта імпічменту президента наймогутнішої країни світу? Шість питань про імпічмент Дональда Трампа.

Нагадаємо, видання The Wall Street Journal опублікувало матеріал про те, що під час липневої розмови з президентом України глава Білого дому закликав Київ розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.

Дана публікація спричинила в США скандал і стала причиною для запуску процедури імпічменту Трампа. Однак інформація про тиск на Київ була спростована після публікації Білим домом стенограми розмови.

Джо Байден є головним конкурентом Трампа на майбутніх президентських виборах 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: