Луценко розповів про розслідування відносно Джо Байдена та його сина

Читать на русском
Ескгенпрокурор України Юрій Луценко заявив, що будь-яке розслідування відносно пана Байдена та його сина має розпочатися у США, а не в Україні.

Ескгенпрокурор України Юрій Луценко заявив, що будь-яке розслідування стосовно пана Байдена та його сина має розпочатися у США, а не в Україні.

«Я не знаю жодних причин проводити розслідування стосовно Джо Байдена чи Хантера Байдена (сина Джо Байдена, який працював у раді директорів компанії Burisma, діяльність якої розслідують українські правоохоронці. - ред.) згідно з українським законодавством», - сказав Луценко у інтерв'ю BBC.

Три роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаГенпрокурору вдалося дотримати слова з приводу розслідування вбивства Гандзюк, але його обіцянки про передачу до суду справ щодо розстрілу Майдану й соратників Януковича не виконані.

Нагадаємо, обговорення Дональдом Трампом з президентом України Володимиром Зеленським питання розслідування стосовно Байденів в Україні призвело до початку розслідування у Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

За словами ексгенпрокурора, не було планів відкривати розслідування відносно Байденів, і що будь-яке розслідування стосовно Хантера Байдена може початися лише у США.

«Це юрисдикція США», - сказав він, додавши, що «ймовірне розкрадання» в Burisma «сталося за два-три роки до того, як Хантер Байден став членом ради».

Як відомо, у США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту Трампа.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Також стало відомо, скільки американців підтримують ідею імпічмента Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: