Земельна справа: керівнику «Чабанів» залишили два обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків на два місяці.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд залишив лише два обов'язки директору державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» Національного наукового центру «Інститут землеробства» Національної академії аграрних наук України Олександру Іщуку, якого підозрюють у причетності до заволодіння 13,25 га землі під Києвом в Гатному.

Таке рішення 11 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 6 травня суд відпустив Іщука під особисте зобов'язання. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

У зв'язку з наближенням дати завершення обов'язків прокурор САП подала клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання суддя його задовольнив частково, залишивши два обов'язки: прибувати на першу вимогу і утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними.

Як відомо, Іщука та інших осіб підозрюють у незаконному заволодінні особливо цінними землями НААН у 2013-2014 роках. Як встановили детективи, службові особи НААН та її структурних підрозділів, Головного управління Держземагенства в Київській області та Служби безпеки України, у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинили заволодіння 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Вказані землі, як зазначають у САП, були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», ринкова вартість яких на момент переходу у приватну власність становила майже 42,5 млн гривень. Крім того, службовці мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, ринкова вартість яких на момент формування становила 1,43 млн грн.

Нагадаємо, Іщука залишили на посаді директора ДП «Чабани». Раніше Апеляційний суд відсторонив експрезидента НААН Василя Петриченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: