Пристайко повідомив, коли може відбутися зустріч у Нормандському форматі

Читать на русском
Зустріч у Нормандському форматі може відбутися в листопаді нинішнього року. Про це заявив голова МЗС Вадим Пристайко під час години запитань до уряду.

Зустріч у Нормандському форматі може відбутися в листопаді нинішнього року.

Про це заявив голова МЗС Вадим Пристайко під час години запитань до уряду на ранковому засіданні Ради в п'ятницю, 18 жовтня.

Нормандський процес: у кого які цілі та чому Україна в патовій ситуаціїГлава Міністерства закордонних справ Франції заявив, що Україна зараз має унікальний шанс для припинення конфлікту на Донбасі.

Пристайко зазначає, що Росія, найімовірніше, вже готова провести цю зустріч.

«Що стосується того, наскільки ми відчуваємо, що Росія готова рухатися. Саме для цього президент Зеленський намагається зробити все можливе для проведення нормандського саміту. Ми сподіваємося, що в наступному місяці ця зустріч відбудеться», - заявив міністр.

Нагадаємо, позитивні зміни в реалізації Мінських угод привітали Франція і Німеччина. Також лідери країн очікують, що зустріч у Нормандському форматі допоможе врегулювати ситуацію на Донбасі.

Також відзначимо, президент України Володимир Зеленський розповів про порядок денний переговорів у Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: