РФ відмовилася обговорювати Крим у Нормандському форматі

Читать на русском
РФ відмовилася обговорювати тему Криму під час зустрічі в Нормандському форматі. Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

РФ відмовилася обговорювати тему Криму під час зустрічі в Нормандському форматі.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише Коммерсант 14 жовтня.

Трамп і «нормандська четвірка»: чи варто розраховувати на вплив СШАЗеленський пропонує підключити до Нормандських переговорів США. У РФ – проти. Узгодженої дати зустрічі досі немає.

Під час прес-марафону 10 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що для нього Нормандський формат - «це ще й можливість порушення питання Криму».

При цьому Пєсков зазначив, що в Росії «уважно ознайомилися з основними висловлюваннями президента Зеленського, особливо тими, які стосуються процесу врегулювання на південному сході України, мінських домовленостей, тощо, зробленими ним під час пресмарафону».

«Що стосується винесення питання про Крим на будь-який формат, будь то Нормандський або ще якийсь, то про це не може бути й мови. Це питання було закрито в свій час, причини цього добре відомі, предтеча цього так само добре всім відома і будь-які інші обговорення, в інших форматах, в будь-яких форматах неможливі», - сказав він.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, коли стане відома дата нормандського саміту.

Також нагадаємо, в РФ назвали умови для «нормандської зустрічі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: