У РФ назвали умови для «нормандської зустрічі»

Читать на русском
За його словами, перспектива проведення саміту нормандської четвірки «стане зрозумілою після підтвердження СММ розведення сил і засобів у Петровському і Золотому».

Представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що перспектива саміту в «Нормандському форматі» проясниться після підтвердження СММ ОБСЄ розведення сил в Петровському і Золотому.

Про це пише прес-служба російського МЗС.

За його словами, «м'яч» на стороні Києва, оскільки Україна «повинна здійснити імплементацію» «формули Штайнмаєра» до законодавства.

При цьому, він наголосив, що важливо розуміти, що узгодженням тексту в контактній групі не вичерпуються всі необхідні поправки, пов'язані з наданням Донбасу особливого статусу на постійній основі.

За його словами, перспектива проведення саміту нормандської четвірки «стане зрозумілою після підтвердження СММ розведення сил і засобів у Петровському і Золотому».

«Формула Штайнмаєра»: юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угодиПідписані в Мінську листи не можуть зобов'язати Україну ухвалити той чи інший закон. Ці політичні домовленості, найімовірніше, є джентельменськими.

«Виконання цих доручень (розведення і підписання «формули Штайнмаєра» - ред.) якраз і відкриває шлях для нового саміту нормандської четвірки. В іншому випадку зустріч заради зустрічі навряд чи буде затребувана», - сказав Лукашевич.

Він наголосив, що «в нинішніх умовах не може бути ніякого «плану Б».

Нагадаємо, 1 жовтня Україна узгодила текст «формули Штайнмаєра».

Тим часом, у Києві та деяких українських містах пройшли мітинги проти «формули Штайнмаєра». Президент України Володимир Зеленський закликав не піддаватися на провокації.

Як з'ясувало Слово і Діло, юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угоди.

Що принесе Україні «формула Штайнмаєра» - в авторському матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: