Рада ухвалила закон про викривачів корупції: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила в цілому законопроект про викривачів корупції. Згідно з документом, особа, яка повідомила про корупційний злочин (розмір збитків повинен у 5 тисяч і більше разів перевищувати прожитковий мінімум), має право на винагороду. Розмір винагороди може скласти 10% від розміру корупційного злочину (але не більше 3 тисяч мінімальних зарплат). «Слово і Діло» подивилося, хто як голосував за закон.

Закон підтримали 252 народні депутати, 23 проголосували «Проти», 61 – утримався і 61 – не голосував.

Фракція «Слуга народу» дала 233 голоси «За», один виступив «Проти» (Микола Тищенко), один – утримався (Ганна Скороход), 9 – не голосували, 8 – були відсутні. Два голоси дали позафракційні нардепи, 4 виступили «Проти», 9 – утрималися, 14 – не голосували, 4 – були відсутні. Також закон підтримали 15 членів фракції «Голос», 3 – не голосували, 2 – були відсутні.

З «Опозиційної платформи – За життя» «Проти» закону виступили 14 депутатів, 5 – утрималися, 20 – не голосували і 5 – були відсутні. У «Європейській солідарності» 17 осіб утрималися під час голосування, один – «Проти», 6 – не голосували, 3 – були відсутні.

Тільки два голоси дала «Батьківщина», два члена фракції проголосували «Проти», 14 – утрималися, 2 – не голосували, 4 – були відсутні. У групі «За майбутнє» 15 депутатів утрималися, один виступив «Проти», 7 – не голосували.

Нагадаємо, про ризики після набуття чинності законопроекту «Слово і Діло» розповів адвокат Олексій Подосинов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: