Рада ухвалила судову реформу від Зеленського: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила в другому читанні і в цілому президентський законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління». Закон, зокрема, передбачає, що склад Верховного суду скорочується від 200 до 100 суддів, а Вища кваліфікаційна комісія суддів буде формуватися по-новому. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

Закон підтримали 236 народних депутатів, 66 виступили «Проти», 23 – утрималися, 62 – не голосували.

Реформа була ухвалена майже повністю силами «Слуги народу»: фракція дала 219 голосів «За», 4 – утрималися, 14 – не голосували. Ще 17 голосів «За» дали позафракційні депутати, один виступив «Проти», 2 – утрималися, 8 – не голосували.

Решта фракцій і група не дали жодного голосу на користь закону. У «Опозиційній платформі – За життя» 13 нардепів були «Проти», двоє утрималися, 22 – не голосували. «Європейська солідарність» майже всім складом проголосувала «Проти» (25 нардепів), один не голосував і один був відсутній.

У фракції «Батьківщина» 7 нардепів виступили «Проти», 6 – утрималися, 4 – не голосували, 7 – відсутні. У «Голосі» 19 із 20 нардепів проголосували «Проти», один – відсутній.

Нагадаємо, в Раді Європи висловили стурбованість можливим ухваленням законопроекту про судову реформу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: