У Зеленського розповіли, що за повідомлення про корупцію планують надавати винагороду

Читать на русском
Зеленський внесе до ВР проекти законів, які передбачають для викривачів корупції матеріальну винагороду до 10 відсотків від суми відшкодованих державі збитків або розміру хабара.
Ілюстративне фото.

Президент України Володимир Зеленський внесе до Верховної ради проекти законів, які передбачають для викривачів корупції матеріальну винагороду до 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру неправомірної вигоди (хабара).

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка, повідомляє президентська прес-служба.

Анатолій ГриценкоГолова партії «Громадянська позиція»
Гриценко обіцяє прийняти закон про провокацію хабаряСказано 4 липня 2019 р.Статус обіцянки: Архів

Як зазначив Рябошапка, проекти законів, що готуються, регламентують способи та порядок повідомлення про корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, процедури розгляду таких повідомлень, права та гарантії захисту викривачів, їхніх близьких осіб та інших осіб, які сприяли розкриттю викривачем інформації.

«Викривачі, що повідомляють про масштабні корупційні схеми, які завдають державі значних збитків, будуть заохочені матеріальною винагородою. Крім того, держава гарантуватиме викривачам корупційних злочинів захист від переслідувань за розголошення інформації, відновлення порушених трудових та інших прав, конфіденційність повідомлень про корупцію, а також встановлення відповідальності у випадках переслідування викривачів», – сказав Рябошапка.

Нагадаємо, Дубілет закликав українців повідомляти про випадки рейдерства.

Раніше СБУ заявила про затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака за підозрою у вимаганні хабара в розмірі $1,1 млн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: