За перші 50 днів роботи Верховна рада IX скликання ухвалила в цілому 65 законопроектів

Читать на русском

Перші 50 днів роботи Верховної ради IX скликання припадають на 17 жовтня 2019 року. За цей час, працюючи у «турборежимі», парламент ухвалив у цілому 65 законопроектів. «Слово і Діло» проаналізувало, що ще встигла зробити нова Рада з монокоаліцією.

До речі, нардепи цього скликання ухвалили вдвічі більше проєктів законів, ніж їхні «попередники». Зокрема, парламент VIII скликання за перші 50 днів роботи встиг ухвалити в цілому 34 законопроекти.

Повертаючись до Ради, де першою скрипкою є «слуги народу», зазначимо, що за 50 днів до українського парламенту внесено 638 проєктів законів. Найбільше – на рахунку нардепів – 572 документи, ще 43 законопроекти зареєстрував Кабмін і 23 законодавчі ініціативи надійшли до Ради від президента Володимира Зеленського.

Якщо подивитись, як фракції парламенту долучились до розробок законопроектів, то найактивнішою є фракція «Слуги народу», яка опрацювала 185 документів. На другому місці – «Батьківщина» – 128 законопроектів. Далі йдуть «Європейська Солідарність», яка підготувала 90 законопроектів, ОПЗЖ – 61, депутатська група «За Майбутнє» – 37, «Голос» – 19 і позафракційні – 52 документи.

За 50 днів в Раді було проведено 5 Погоджувальних рад. Нардепи відпрацювали 15 пленарних днів та ще 5 днів тривала робот з виборцями. При цьому в новому парламенті не було проведено жодної години запитань до Уряду.

Нагадаємо, раніше ми писали, як президент Володимир Зеленський виконував обіцянки протягом четвертого місяця роботи.

Також ми писали, що до Ради з початку роботи IX скликання внесли понад 550 законопроектів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: