До Ради з початку роботи IX скликання внесли понад 550 законопроектів

Читать на русском

Верховна рада IX скликання дивує всіх своїм активним стартом, рахунок ухвалених законопроектів йде на десятки, а зареєстрованих – на сотні. Тільки за перший тиждень роботи в парламенті було зареєстровано 387 ініціатив – більше, ніж зазвичай за місяць. Усього з 29 серпня по 1 жовтня до парламенту внесли 554 законопроекти. «Слово і Діло» подивилося, хто активніше за всіх займався законотворчою діяльністю.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Ради 23 законопроекти, причому 22 з них – в перші дні роботи IX скликання. Зміни до закону «Про Державне бюро розслідувань» щодо вдосконалення діяльності відомства глава держави зареєстрував 10 вересня. Ініціативу вже включено до порядку денного.

Кабінет міністрів вніс до парламенту 38 законопроектів. Серед них – проєкт державного бюджету на 2020 рік, внесення змін до Бюджетного кодексу, зміни до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Решту 493 законопроекти ініціювали народні депутати. Представники «Слуги народу» приєдналися до розробки 129 законопроектів, найактивнішою у фракції була Олена Шуляк.

Трохи менше, 122 законопроекти, були розроблені за участю фракції «Батьківщина». Найбільш активними законотворцями були Михайло Цимбалюк та Андрій Пузійчук. «Європейська солідарність» взяла участь у створенні 84 законодавчих ініціатив. Найбільше працювали Ірина Геращенко та Ірина Фриз, зовсім трошки від них відстав Олег Синютка.

Представники «Опозиційного блоку – За життя» працювали над 57 законопроектами, найбільш активно в цьому напрямку трудилися Наталія Королевська і Юрій Солод. На рахунку членів групи «За майбутнє» 29 законопроектів, у «Голосу» – 15.

Нагадаємо, Верховна рада 18-20 вересня ухвалила 6 постанов і 28 законопроектів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: