НАБУ розслідує зловживання посадовців державного готелю «Козацький»

Читать на русском
Детективи Національного бюро отримали доступ до інформації за мобільними номерами колишніх посадовців державного готелю.
готель «Козацький»

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальне провадження за фактами можливого зловживання службовим становищем посадовцями державного підприємства «Готель «Козацький»» Міністерства оборони України.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 13 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи, колишні посадовці готелю «Козацький» через сервіси Інтернет-бронювання на інформаційних ресурсах Hotelbeds, Booking, Expedia та інших здійснювали розміщення інформації про можливість бронювання номерів готелю в безготівковій формі на рахунки, які не належать державному підприємству. За даними НАБУ, такі дії завдали істотної шкоди державним інтересам орієнтовно у розмірі 12,09 млн грн.

Тому детективи перевіряють факти можливої причетності наступних осіб: ексдиректора, колишнього головного менеджера, колишнього начальника служби продажу і головного бухгалтера готелю «Козацький», а також ще однієї особи. За даними слідства, всі вони мають абонентський номер мобільного оператора «Водафон Україна». У зв'язку з цим детективи НАБУ просили суд надати доступ до документів мобільного оператора «Водафон Україна», а саме до інформації за мобільними номерами вищевказаних слів. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу розтрату коштів «Агентством місцевих доріг». Також, детективи розслідують контрабанду техніки через кордон на Волині. Раніше, НАБУ розслідує відчуження деревини державним лісгоспом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: