США і Китай досягли консенсусу щодо торговельної угоди

Читать на русском
Влада Китаю і США змогли домовитися з питання торгово-економічної угоди. Про це 15 жовтня заявив на брифінгу офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан.

Влада Китаю і США змогли домовитися з питання торгово-економічної угоди.

Про це 15 жовтня заявив на брифінгу офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан, пише Reuters.

«Те, про що заявляють Сполучені Штати, відповідає дійсності. Наскільки нам відомо, Китай і США дотримуються єдиної позиції з проблеми торгово-економічного угоди, тут немає відмінностей», - заявив дипломат.

За словами Шуана, майбутня угода матиме надзвичайно важливе значення і позитивно позначиться на обох країнах, а також на всьому іншому світі.

Напередодні, 14 жовтня, президент США Дональд Трамп заявив, що Китай вже почав виконувати умови торгової угоди, щодо якої країни досягли домовленостей, і приступив до закупівель американської сільгосппродукції. Пізніше стало відомо про те, що Пекін хоче провести додаткові переговори зі Сполученими Штатами в кінці жовтня, щоб уточнити деталі угоди до того, як лідер КНР Сі Цзіньпін підпише угоду.

Черговий раунд торговельних переговорів між Вашингтоном і Пекіном відбувся 10 і 11 жовтня. За їх підсумками сторони домовилися відкласти запровадження мит на китайські товари, що ввозяться в США, до 15 жовтня.

11 жовтня з'явилася інформація про те, що торгова війна між країнами може бути припинена. Зазначалося, що в рамках угоди Китай піде на деякі поступки в сфері сільського господарства, а США нададуть низку тарифних пільг.

Торговельне протистояння між Китаєм і США триває з липня 2018 року. Тоді Вашингтон запровадив мита в 25% на імпорт 818 видів китайських товарів загальним обсягом $ 34 млрд на рік, своєю чергою Пекін вжив дзеркальні заходи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: