Трамп закликав Китай зняти мита з продукції США

Читать на русском
Американський лідер нагадав Пекіну, що черговий пакет мит, спрямований проти китайського імпорту, поки ненабрав чинності.

Президент США Дональд Трамп повідомив, що закликав Китай негайно зняти мита на американську сільськогосподарську продукцію.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter, пише «Слово і Діло».

«Я попросив Китай негайно скасувати всі мита на нашу сільськогосподарську продукцію (включаючи яловичину, свинину і так далі)», - зазначив Трамп.

Свій заклик він пояснив прогресом, який намітився після сьомого раунду китайсько-американських консультацій з питань торгівлі.   Також Трамп підкреслив, що не підвищив мита проти китайського імпорту, заплановані на 1 березня.   «І я не став 1 березня підвищувати тарифи до 25% (стосовно китайських товарів). Це дуже важливо для наших чудових фермерів і для мене!», - зазначив американський лідер.   Нагадаємо, з літа 2018 року діють 25% -ві мита США на імпорт з Китаю товарів вартістю 50 мільярдів доларів на рік (і відповідні заходи Пекіна на них).   З 24 вересня минулого року США запровадили мита на китайські товари вартістю 200 мільярдів доларів за ставкою 10% з наміром підняти її до 25% з початку наступного року.   Пізніше стало відомо, що Трамп відклав запровадження торгових заходів проти Пекіна, які були заплановані на 1 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: