США запровадили додаткові мита на китайські товари

Читать на русском
Міністерство торгівлі Китаю глибоко шкодує про рішення США і пообіцяло вжити низку контрзаходів.

Рішення влади США про підняття мит з 10% до 25% на низку товарів з Китаю на $200 млрд набуло чинності.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомило агентство Reuters в п'ятницю, 10 травня.

Трамп не має наміру терпіти багатомільярдні втрати через торгівлю з КитаємСША більше не будуть втрачати сотні мільярдів доларів на зовнішній торгівлі, заявив американський президент Дональд Трамп.

Американська служба митного і прикордонного контролю застосовує нові мита на вантажі, які відправляються з Китаю, з 00:01 за східним часом США п'ятниці (з 7:01 за Києвом - ред.).

Зазначається, що напередодні віце-прем'єр Держради Китаю Лю Хе, торговий представник США Роберт Лайтхайзер і міністр фінансів США Стівен Мнучін провели 90-хвилинну розмову і планували відновити переговори сьогодні.

У свою чергу міністерство торгівлі Китаю заявило, що «глибоко шкодує» про рішення США. Зазначається, що Пекін зробить низку необхідних контрзаходів, не уточнивши, про що саме йдеться.

Також у відомстві наголосили, що переговори тривають, і воно «сподівається, що Сполучені Штати зможуть піти назустріч Китаю, докласти спільних зусиль і вирішити питання шляхом співпраці і консультацій».

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що Китай зірвав угоду на торгових переговорах. За його словами, якщо угоди в результаті не буде досягнуто, Пекін зіткнеться з жорсткими тарифами.

Причиною різких заяв Трампа стало те, що останній раунд переговорів між Вашингтоном і Пекіном пройшов дуже погано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: