Китай вживатиме заходів у відповідь на мита США

Читать на русском
Влада Китайської Народної Республіки (КНР) заявила, що змушена вжити відповідних заходів на різке збільшення Сполученими Штатами ввізних мит на китайські товари.

Влада Китайської Народної Республіки (КНР) заявила, що змушена вжити відповідних заходів на різке збільшення Сполученими Штатами ввізних мит на китайські товари.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 10 травня, повідомляє «Российская газета» з посиланням на Міністерство комерції КНР.

Трамп не має наміру терпіти багатомільярдні втрати через торгівлю з КитаємСША більше не будуть втрачати сотні мільярдів доларів на зовнішній торгівлі, заявив американський президент Дональд Трамп.

«Ми висловлюємо глибоке співчуття у зв'язку з підвищенням США мит з 10 до 25% на імпорт китайської продукції на суму в $200 млрд. Китай буде змушений вжити необхідних заходів у відповідь», - ідеться в повідомленні відомства.

Незважаючи на це, Китай все-таки сподівається, що сторони зможуть домовитися і продовжать спільну роботу, «спираючись на принципи взаєморозуміння і співпраці».

Раніше 10 травня глава Білого дому Дональд Трамп пригрозив збільшити мита на китайську продукцію загальним обсягом в $ 200 млрд з 10% до 25%, а пізніше поширити їх і на товари, які зараз не обкладаються зборами. Ця новина неприємно здивувала Пекін.

Торгова війна між КНР і Сполученими Штатами триває з липня 2018 року. Тоді набрали чинності взаємні підвищені митні тарифи між країнами в розмірі 25%. В кінці вересня почали діяти американські мита в розмірі 10% на товари з КНР обсягом імпорту $ 200 млрд на рік. Пекін відповів на це, запровадивши тарифи в розмірі від 5 до 10% на імпорт продукції зі Сполучених Штатів обсягом $60 млрд.

На початку грудня минулого року президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі в Аргентині домовилися вжити протягом трьох місяців заходів, спрямованих на укладення торговельної угоди. Американський лідер заявив, що погодився не підвищувати з 1 січня тарифи на китайську продукцію з 10 до 25%, як планував раніше. Термін, відведений на укладення торговельної угоди, закінчився 1 березня, але Трамп висловлював готовність не підвищувати мита, поки переговори з Пекіном йшли успішно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: