ГПУ порушила три справи про великі розкрадання в оборонній сфері

Читать на русском
ГПУ порушила три кримінальні провадження про розкрадання великого обсягу бюджетних коштів в оборонній галузі.

ГПУ порушила три кримінальні провадження про розкрадання великого обсягу бюджетних коштів в оборонній галузі.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Справи відкриті за фактами «привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах» (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

Зокрема, повідомляють у відомстві, 15 жовтня зареєстровано кримінальне провадження за фактом розкрадання колишніми високопоставленими особами спільно з посадовими особами підприємств оборонного комплексу бюджетних коштів при виконанні державного оборонного замовлення з виготовлення 152-міліметрових боєприпасів для артилерійської системи Гіацинт.

Також, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного використання бюджетних коштів при виготовленні міномета Верба калібру 82 мм і розпочато досудове розслідування за фактом закупівлі бронемашин Oncilla польської компанії Mista за завищеними цінами.

Проведення досудового розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України. Інших деталей у ГПУ не пропонують.

Нагадаємо, 25 лютого видання «Bihus.info» оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво «Укроборонпрому» знало про оборудки і давало на них згоду.

4 березня журналісти оприлюднили ще одну серію розслідування. У ній стверджувалося, що Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував «відкат» з розкрадання в оборонному комплексі у розмірі 30 тисяч доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: