На підприємстві «Укроборонпрому» виявили велике розкрадання

Читать на русском
Директора одного з підприємств, що входить до держконцерну, підозрюють у розкраданні мільйона з бюджету.

Військова прокуратура Сумського гарнізону повідомила про підозру в розтраті майже мільйона гривень директору підприємства Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, який входить до складу держконцерну Укроборонпром.

Про це у вівторок, 10 вересня, повідомила пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

Відзначається, що на виконання державного оборонного замовлення з виготовлення озброєння для ЗСУ Міноборони було направлено 917 млн ​​грн.

У лютому 2019 року Міноборони і Державний НДІ хімічних продуктів уклали договір на поставку 600 одиниць військових засобів ураження. Після цього директор держпідприємства уклав договір з керівництвом приватного товариства, яке не могло виготовити і поставити необхідне озброєння.

У серпні правоохоронці провели 25 обшуків на підприємствах і військових представництвах, у ході яких вилучено необхідну дозвільну документацію, чорнові записи тощо.

«Слідством встановлено, що директор держпідприємства протягом 2019 року розтратив, а посадові особи ТОВ привласнили бюджетні кошти в сумі 917 726 грн, призначені для виготовлення озброєння для військовослужбовців ЗСУ», - йдеться в повідомленні.

Директору підприємства загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У прокуратурі уточнили, що зараз тривають слідчі дії зі встановлення всіх обставин скоєння злочину та інших осіб, причетних до його скоєння.

Раніше повідомлялося, що Абромавічус призначений головою Укроборонпрому. А сам Укроборонпром перепідпорядкують і оптимізують.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: