В НБУ оцінили програму Кабміну в сфері розвитку економіки

Читать на русском
За даними НБУ, на сьогоднішній день в Україні відношення інвестицій до ВВП становить 17-18%, а в інших країнах із темпами зростання ВВП вище 5% - досягає 25-30%.

У НБУ прокоментували Програму Кабміну в сфері економіки.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку з посиланням на слова заступника голови НБУ Дмитра Сологуба в п'ятницю, 11 жовтня.

Так, за інформацією, Сологуба, щоб прискорити зростання економіки України до 7% на рік, як планують в Кабміні, необхідно щорічно збільшувати інвестиції на 20%.

Програма Кабміну: що нового (і не дуже) обіцяють у сфері економікиКабмін Гончарука обіцяє ринок землі, приватизацію держпідприємств і створення Фонду національного добробуту.

«Что потрібно зробити, щоб забезпечити зростання на 7% на рік? За рахунок споживання цього не досягти. Драйвером мають бути інвестіції», - йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, на сьогоднішній день в Україні відношення інвестицій до ВВП становить 17-18%, а в інших країнах із темпами зростання ВВП вище 5% - досягає 25-30%.

«Тобто, темпи зростання інвестицій потрібно забезпечувати на рівні 20% на рік. А для цього потрібні структурні реформи», - підкреслили в НБУ.

Крім того, НБУ повідомляє, що завдяки зміцненню гривні до кінця року держборг України буде нижчим 55% ВВП.

Відзначається, що міцна гривня частково знижує доходи бюджету.

«Але, в той же час, уявіть собі інвестора, який дивиться на країну з держборгом до ВВП 60%, і інвестора, який дивиться на країну з держборгом менше 50%. І як це транслюється в його очікування процентної ставки за запозиченнями цієї страни», - зазначив Сологуб.

Раніше НБУ оцінив ймовірність нової угоди з МВФ до кінця року.

Також нагадаємо, в НБУ відзвітували, скільки продали валюти для підтримки курсу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: