Кабмін та НБУ підписали Меморандум про співпрацю

Читать на русском
Головною метою документу є досягнення стійкого економічного зростання і цінової стабільності.

Кабмін і НБУ підписали Меморандум про взаємодію. Головною метою документу є досягнення стійкого економічного зростання і цінової стабільності.

Про це інформує пресслужба НБУ у четвер, 2 жовтня.

Підписаний документ ляже в основу спільних зусиль інститутів для забезпечення цінової стабільності як необхідної передумови для сталого економічного зростання в Україні.

Під час підписання меморандуму прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та голова НБУ Яків Смолій підкреслили, що у державних інституцій є спільне бачення важливості підтримки низької і стабільної інфляції для економічного зростання.

«Низька й передбачувана інфляція зробить можливим у середньостроковій перспективі зниження процентних ставок і пожвавлення кредитування економіки. А розширення доступу бізнесу і населення до дешевих фінансових ресурсів, зі свого боку, стане тим двигуном, який дозволить нам перезапустити економіку і прискорити її зростання. І це - та мета, що об'єднує дві наші окремі інституції», - підкреслив Гончарук.

З цією метою НБУ буде й надалі проводити монетарну політику, спрямовану на зниження інфляції до мети 5% із допустимим діапазоном відхилень +/- 1 п. п.

Зі свого боку уряд зобов'язався підтримувати зниження інфляції до мети 5% за допомогою проведення виваженої економічної політики.

Раніше з'ясувалися подробиці зустрічі президента з представниками НБУ.

Також нагадаємо, МВФ і НБУ обговорили нову програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: