НБУ оцінив імовірність нової угоди з МВФ до кінця року

Читать на русском
Імовірність отримання Україною нової програми з Міжнародним валютним фондом цього року висока.

Імовірність отримання Україною нової програми з Міжнародним валютним фондом цього року висока.

Як заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова в середу, 9 жовтня, новий меморандум з МВФ включатиме всі вимоги, які не були виконані Україною в межах минулих програм.

«Меморандум з МВФ, безумовно, буде містити блок ПриватБанку та інших виведених з ринку банків», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку наголосили, що регулятор порушував тему судів навколо банку на зустрічі з президентом і прем'єром, пояснюючи, що рішення на користь колишніх власників створюють дуже негативний інформаційний фон для роботи банку.

«Після першого рішення про націоналізацію ми бачили явні відтоки коштів клієнтів - некритичні для банку в цілому, але, тим не менш, дуже неприємні», - повідомили в НБУ.

Нагадаємо, чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться у найближчі тижні.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував, що нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом може бути підписана в грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: