Суд стягнув з Жеваго 1,5 млрд грн на користь НБУ

Читать на русском
Шевченківський районний суд м. Києва 1 жовтня ухвалив рішення щодо стягнення з колишнього власника банку Фінанси та Кредит Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь НБУ.

Шевченківський районний суд м. Києва 1 жовтня ухвалив рішення щодо стягнення з колишнього власника банку «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь Національного банку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування.

Водночас суд відмовив Костянтину Жеваго у зустрічному позові про визнання недійсним договору поруки, який було укладено з Національним банком.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Повідомляється, що рішення мотивовано тим, що Жеваго «продемонстрував небажання сумлінно виконувати взяті на себе зобов'язання за договором поруки про погашення кредитів рефінансування банку».

«Враховуючи це, в грудні 2015 року Національний банк звернувся до суду з метою стягнення заборгованості в судовому порядку. Фактично судовий процес тягнувся майже 3,5 року, оскільки опонент використав всі можливості для затягування процесу», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що після того, як рішення суду набере чинності, Нацбанк зробить всі можливі правові заходи для стягнення коштів.

Нагадаємо, 27 вересня Костянтин Жеваго був викликаний на допит в ДБР, проте так і не з'явився. Йому заочно було оголошено підозру в тому, що він, будучи бенефіціаром банку «Фінанси та Кредит», причетний до організації злочинної схеми по розтраті 2,5 млрд грн фінустанови.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: