СБУ затримала «фінансиста ЛНР»

Читать на русском

СБУ у Запоріжжі затримали колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ, який проводив масштабні фінансові операції для потреб бойовиків ЛНР.

Співробітники Служби безпеки України в Запоріжжі затримали колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ, який проводив масштабні фінансові операції для потреб бойовиків «ЛНР».

Згідно з даними СБУ зловмисник в 2015 році добровільно вступив в один з підрозділів терористичної організації «ЛНР», де обіймав посаду фінансиста її фінансово-економічної служби.

«Використовуючи низку оформлених платіжних карток банківських установ України, він проводив фінансові операції в інтересах бойовиків. «Фінансист», зокрема, забезпечував отримання та переказ коштів з тимчасово окупованої території Луганщини і назад, обмін валют, поповнення мобільних рахунків. Загальна сума угод склала понад 100 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що гроші бойовики легалізували через багаторазові перекази між картковими рахунками фізосіб для переведення їх у готівку. Значна частина цих доходів надходила до ватажків «ЛНР» і використовувалась для покупки палива, оргтехніки, військового обладнання, оплати ремонту бойової техніки.

Під час обшуків у місцях тимчасового перебування зловмисника в Запоріжжі правоохоронці вилучили документацію та інші докази, що підтверджують протиправну діяльність. Затриманому оголошено про підозру по 1 ч. ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 15 років ув'язнення.

Раніше на Донбасі колишній бойовик добровільно здався поліцейським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: