Усунення Пушиліна: чому Кремль хоче змінити ватажка бойовиків

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін – маріонетка Кремля, як й інші ставленики РФ, прибирати яких будуть за крадіжки та «крисятництво».

Так прокоментував «Слово і Діло» військовий експерт Олег Жданов повідомлення про те, що ватажок бойовиків Денис Пушилін нібито перебуває під домашнім арештом.

На його думку, зміна керівників псевдореспублік може бути обумовлена ​​тільки однією причиною – крадіжки та корупція всередині.

Експерт наголосив, що так звані ватажки «ЛНР-ДНР» абсолютно підконтрольні силовим структурам РФ.

«Як тільки вони починають красти з тих же поставок в ЗС РФ, їх змінюють. Захарченко викрили у схемі розкрадання значного обсягу пального з ешелонів, що регулярно прибувають з Росії до Іловайська. У першому разі він викрутився, а вдруге – не зміг», – розповів військовий експерт.

За його словами, крадіжки – єдина причина, за якої змінюють ватажків бойовиків.

«У всьому іншому вони повністю підконтрольні. Там немає власної думки, є генеральна лінія поведінки, яка визначає створення недомалоросійських утворень», – констатував Жданов.

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський припустив, що напередодні зустрічі в Нормандському форматі РФ вигідно посадити за стіл переговорів людей, які не викликали би з боку України відторгнення.

Крім того, можливо йде переділ влади й власності всередині так званих республік, вважає Сунгуровський.

Він підкреслив, що кожна маріонетка РФ на Донбасі представляє якісь сили.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

«Зараз на цій території тривладдя – ФСБ, спецназ ГРУ, адміністрація на чолі з Сурковим. Між ними йде боротьба за сірі схеми, фінансові потоки, які там чималі. Всі неконтрольовані зони, які лежать поза законом завжди привабливі для наркоторгівлі, торгівлі зброєю, людьми», – резюмував Сунгуровський.

Нагадаємо, в Міноборони розповіли, що зараз у Станиці Луганській завершився перший етап розведення, та йде процес демонтажу інженерних споруд. Наступними ділянками розведення стануть населені пункти Золоте і Петровське.

Відзначимо, президент України Володимир Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: