Пресмарафон Зеленського: що засвідчує спілкування з журналістами

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Пресмарафон – спроба налагодити комунікацію з суспільством та заспокоїти, що влада не здасть національні інтереси. Це говорить про те, що влада боїться активної меншості.

Так прокоментував «Слово і Діло» політичний аналітик Валентин Краснопьоров проведення пресмарафону президента з журналістами.

«По-перше, суспільство незадоволене комунікацією Офісу президента України, особисто президента з населенням і позиціонуванням себе лідером суспільства», – констатував аналітик.

«По-друге, в інформаційному сенсі президент програє щоразу, коли люди виходять на вулиці з бажанням почути чітку позицію з приводу того, що відбувається у відносинах з РФ, зокрема в питанні Донбасу», – зауважив він.

Крім того, низка помилок з боку ОПУ призвела до того, що опонентам зараз є чим атакувати, додав експерт.

Пресмарафон Зеленського: коли та де президенти України проводили свої перші пресконференціїЗеленський провів свій перший пресмарафон на 143-й день після інавгурації в приміщенні Kyiv Food Market. Ми подивились, коли попередні президенти України вперше зустрілись із журналістами та де проводили пресконференції.

«Інформаційні прогалини, контратака опонентів і 14 жовтня невдовзі спонукали організувати пресмарафон», – акцентував Краснопьоров.

На його погляд, спілкування в стилі «нічого страшного не відбувається» і «ми не зрадимо України», не несе суті. Однак засвідчує те, що влада починає боятися активної меншості, підкреслив аналітик.

«Влада починає розуміти, що її «інстаграмна» більшість, яка сидить на дивані та скаржиться, як все погано – це пасивна частина. Крім того, напевно, в ОПУ усвідомлюють вже, що ця частина їх ніколи не захистить від активної більшості, яка може піднятися, якщо доведуть», – пояснив аналітик.

Експерт окреслив, що основна проблема команди Зеленського у відсутності контролю за активною меншістю, а така політика призводить до збільшення цієї частини суспільства.

«Зі свого боку опозиція отримує додаткові козирі у співпраці з активною більшістю. ОПУ втрачає контроль, тому намагається протидіяти шляхом ось таких пресмарафонів», – прокоментував Валентин Краснопьоров.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський сьогодні, 10 жовтня, проводить пресмарафон. В Офісі президента не вказали тимчасові рамки спілкування глави держави з журналістами. Пізніше речниця президента Юлія Мендель повідомила, що спілкування з журналістами триватиме близько 10 годин.

Нагадаємо, «Слово і Діло» веде текстову трансляцію пресмарафону Зеленського.

Коли і де президенти України проводили перші пресконференції – за посиланням.

Також ми з'ясували, як Зеленський виконував обіцянки за підсумками четвертого місяця президентства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: