Акції «Ні капітуляції» ніхто не проплачує – Зеленський

Читать на русском
Зеленський підкреслив, що рішення щодо врегулювання ситуації на Донбасі продумані і спрямовані на захист інтересів держави.
Фото журналіста «Слова і Діла»

Акції «Ні капітуляції» спрямовані на ослаблення підтримки дій нинішнього президента в суспільстві.

Про це заявив глава держави Володимир Зеленський під час пресконференції 10 жовтня, текстову трансляцію якої веде «Слово і Діло».

Зеленський підкреслив, що народ дав йому мандат на ухвалення рішень.

«Я хочу бути не в розтяжку, а бути нормальним сильним президентом. А послаблювати мене різними акціями не треба», - додав він.

За його словами, такими акціями хочуть «послабити підтримку суспільства саме президента Зеленського. Ось що зараз відбувається». Президент вважає, що ці акції не проплачені, тому що хтось із їхніх учасників «так думає, когось заплутали, а хтось завдяки різним ЗМІ отримав інформацію не таку, яка вона є в реальності, - ось що відбувається».

Зеленський підкреслив, що рішення щодо врегулювання ситуації на Донбасі продумані і спрямовані на захист інтересів держави. За його словами, інші рішення суспільство просто не сприйме і не дозволить їх втілити.

«Якби поїхав хтось, і щось там говорив, і якийсь був на моєму місці - ну просто дурник, ну просто із розуму він би поїхав, якби він там підписав: «Нам пофіг на Донбас» написав: «Нам пофіг на Маріуполь», ну такий був дурник, то ми б віддали його? Ми б там стояли і не віддавали свою землю і свою територію», - сказав президент.

Зеленський також не вважає, що імплементація «формули Штайнмаєра» щодо врегулювання ситуації на Донбасі призведе до громадянської війни в Україні.

«Я думаю, що це не є правдою. Це не правда, тому що в суспільстві є саме запит на припинення війни», - сказав президент.

У той же час глава держави додав: «Якщо це питання будуть й далі підігрівати, може бути все, що завгодно».

Раніше Зеленський звинуватив екс-президента Петра Порошенка в організації нового Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: