В ОБСЄ відреагували на підписання «формули Штайнмаєра»

Читать на русском
Церетелі зазначив, що суворе дотримання припинення вогню, подальше роз'єднання військ і продовження ремонтних робіт на критично важливій інфраструктурі є ключовими.

Підписання «формули Штайнмаєра» між Україною і РФ підтримав голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі.

Про це йдеться в заяві на сайті ОБСЄ у вівторок, 8 жовтня.

Лист без зобов'язань: чи може Україна відмовитися від «формули Штайнмаєра»Представник України в ТКГ передав представнику ОБСЄ Мартіну Сайдіку лист, в якому держава погоджується з формулюваннями формули Штайнмаєра.

За його словами, підписання документа має стати дорожньою картою для втілення у життя Мінських угод.

«Конфлікт не буде врегульовано військовим шляхом. Незважаючи на необхідність подальших уточнень, недавні ініціативи можуть бути корисними для поновлення процесу досягнення прогресу в реалізації Мінських угод. Я радий, що минулого тижня члени Тристоронньої контактної групи в Мінську затвердили конкретний текст для застосування в українському законодавстві, узгоджений політичними радниками в Нормандському форматі. Ми маємо використовувати цей імпульс», - заявив глава ПА ОБСЄ.

Також Церетелі зазначив, що суворе дотримання припинення вогню, подальше роз'єднання військ і продовження ремонтних робіт на критично важливій інфраструктурі є ключовими.

Раніше підписання «формули Штайнмаєра» підтримали в представництві ООН в Україні.

Нагадаємо, Пристайко назвав умови для роботи «формули Штайнмаєра».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: