Зеленський підписав закон про захист географічних брендів

Читать на русском
Відзначається, що запровадження закону сприятиме адаптації актів національного законодавства до права Європейського Союзу.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового захисту географічних зазначень (№123-ІХ)» підписав глава держави, Володимир Зеленський в середу, 9 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Зеленський vs Порошенко: як швидко президенти призначали голів ОДАПетро Порошенко призначив всіх голів ОДА на 357-й день президентства, Володимир Зеленський за 121 день призначив 15 керівників областей.

Цей закон нардепи ухвалили 20 сентября (законопроект №1065). Він передбачає вдосконалення правового регулювання відносин у сфері інтелектуальної власності щодо правового захисту географічних зазначень шляхом внесення відповідних змін до Господарського та Цивільного кодексів України, закон Про захист прав на зазначення походження товарів, декрету Кабінету міністрів України Про державне мито.

Відзначається, що запровадження закону сприятиме адаптації актів національного законодавства до права Європейського Союзу, а також виконання зобов'язань, взятих Україною відповідно до Угоди про асоціацію із ЄС.

Згідно з документом, географічне зазначення - це найменування, яке ідентифікує походження товару з певного географічного місця, його особливу якість, репутацію або інші характеристики, обумовлені головним чином географічним місцем походження; при цьому хоча б один із етапів виробництва такого товару має здійснюватися на певній географічній території.

Нагадаємо, 10 жовтня «Слово і Діло» проведе онлайн-трансляцію прес-марафону Зеленського.

Також відзначимо, на підпис Зеленському передали закон про електронні чеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: