Гончарук оцінив переговори з місією МВФ

Читать на русском
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що переговори про нову трирічну програму співпраці з МВФ розпочаті, й продовжаться вони вже найближчим часом.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що переговори про нову трирічну програму співпраці з МВФ розпочато, й продовжаться вони вже найближчим часом.

Про це він написав у Facebook.

«Забезпечення незалежності Національного банку і захист фінансової стабільності залишаються пріоритетом нашого уряду і маркером для наших міжнародних партнерів», - написав він у Facebook.

Прем'єр зазначив, що переговори з МВФ в активній фазі і за час перебування місії в Україні розпочато обговорення нової трирічної програми підтримки в рамках механізму розширеного фінансування.

За словами Гончарука, керівник місії МВФ Рон ван Роден відзначив відновлення макроекономічної стабільності після 2014-2015 років, зменшення внутрішніх та зовнішніх дисбалансів завдяки обґрунтованій фіскальній і грошово-кредитній політиці, зменшення дефіциту поточного рахунку до 3-3,5% ВВП, відновлення обсягів міжнародних резервів.

Крім цього, Роден також назвав досягненням усунення квазіфіскального дефіциту енергетичного сектора і додав, що заходи з метою реструктуризації банківської системи були критично важливими для економічної стабілізації і економічного зростання.

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні, однак продовжить обговорювати з українською владою нову програму співпраці.

МВФ опублікував звіт за підсумками візиту місії до України, в якому перерахував проблемні питання в економіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: