МВФ дав рекомендації Україні щодо реформ

Читать на русском
МВФ опублікував звіт за підсумками візиту місії в Україну, в якому перерахував проблемні питання в економіці

МВФ опублікував звіт за підсумками візиту місії в Україну, в якому перерахував проблемні питання в економіці.

Про це йдеться в заяві керівника місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Рона ван Родена за підсумками візиту місії до Києва 12-26 вересня.

Як зазначається в заяві, реформи передбачають встановлення міцного верховенства права, в тому числі за допомогою судової реформи, та рішучу боротьбу з корупцією.

«Не менш важливими є посилення конкуренції та відкриття ринків, особливо в енергетичному та сільськогосподарському секторах, та зменшення ролі держави та олігархів в економіці. Зростання заробітної плати повинно відповідати покращенню продуктивності праці для забезпечення конкурентоспроможності», - йдеться в заяві.

У МВФ впевнені, що завдяки сталому впровадженню реформ Україна зможе тісніше інтегруватися з європейською економікою та її ланцюгами поставок, скориставшись також більшими перевагами глибокої та всеосяжної угоди про вільну торгівлю з ЄС.

«Після цьогорічних виборів влада має можливість просувати необхідні реформи. Керівництво держави поставило перед собою амбітне завдання трансформувати економіку та досягнути потужнішого зростання для поліпшення життєвого рівня всіх українців, одночасно захищаючи макроекономічну стабільність», - заявив керівник місії МВФ.

Нагадаємо, у Мінфіні повідомили, що перемовини між Україною та МВФ перебувають в активній стадії, а 14-місячна програма Stand-by залишається чинною.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що місія МВФ, що працювала в Києві в останні тижні, продемонструвала підтримку ініціатив української влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: