Зеленський заявив про підтримку з боку МВФ

Читать на русском
Місія МВФ, що працювала в Києві в останні тижні, продемонструвала підтримку ініціатив української влади.

Місія МВФ, що працювала в Києві в останні тижні, продемонструвала підтримку ініціатив української влади.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в Нью-Йорку під час зустрічі з власниками облігацій і представниками рейтингових агентств, повідомляє прес-служба глави держави в четвер, 26 вересня.

«За словами президента, місія МВФ, яка перебувала в Україні протягом останніх тижнів, продемонструвала підтримку ініціатив української влади», - йдеться в повідомленні.

Зеленський відзначив важливість співпраці України з МВФ.

«Ми розуміємо, що завдяки співпраці з Міжнародним валютним фондом нам вдасться досягти кращих результатів у верховенстві права, підтримувати макроекономічну стабільність, залучити прямі іноземні інвестиції та проводити реформи, які приведуть до стабільного економічного зростання», - сказав український лідер.

Раніше в четвер ЗМІ повідомили, що Київ і МВФ не домовилися про нову програму. Стверджувалося, що у експертів МВФ є мінімум три спірних питання, які заважають укладенню нової угоди. При цьому Україна розраховувала на трирічну програму EFF на $ 6 млрд і паралельно планувала домовитися про кредитування приблизно на таку ж суму зі Світовим банком.

Пізніше в Мінфіні заявили, що переговори між Україною і МВФ тривають і перебувають в «активній стадії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: