У Мінфіні очікують позитивного рішення МВФ за новою програмою

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд і Україна проводять конструктивні переговори за новою трирічною програмою розширеного фінансування.

Міжнародний валютний фонд і Україна проводять конструктивні переговори за новою трирічною програмою розширеного фінансування.

Про це в п'ятницю, 27 грудня, заявила міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Як зазначила міністр, за два тижні перебування місії МВФ у Києві «вдалося просунутися далі, ніж можна було очікувати», враховуючи те, що новий уряд тільки місяць виконує свої повноваження.

За її словами, перемовини для досягнення так званого staff level agreement - домовленості на експертному рівні з МВФ для початку нової програми – будуть тривати протягом наступних кількох тижнів.

Маркарова зазначила, що підтримка макроекономічної стабільності з одночасним створенням умов для прискорення економічного зростання - одне з ключових завдань, на якому зосереджується Мінфін.

«У плані дій уряду, який буде презентовано найближчим часом, вказано конкретні шляхи втілення цих пріоритетів», - сказала Маркарова.

Вона також зазначила, що наявність такого плану, а також своєчасне ухвалення збалансованого бюджету дозволить швидше досягти домовленості.

Раніше Національний банк позитивно оцінив заяву МВФ за підсумками двотижневого візиту місії в Україну.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що переговори про нову трирічну програму співпраці з МВФ розпочато, і продовжаться вони найближчим часом.

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні, проте продовжить обговорювати з українською владою нову програму співпраці.

МВФ опублікував звіт за підсумками візиту місії до України, в якому перерахував проблемні питання в економіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: