Справу Мартиненка передали до апеляційного суду

Читать на русском
Столичний райсуд ухвалив рішення про передачу справи колишнього очільника паливного комітету українського парламенту до КАС.
Микола Мартиненко з адвокатамифото: ЦПК

Шевченківський районний суд міста Києва звернувся до Київського апеляційного суду для визначення підсудності у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка у заволодінні коштами НАЕК «Енергоатом» в розмірі 6,4 млн євро та ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» у розмірі 17,28 млн доларів.

Таке рішення ухвалила сьогодні, 20 вересня, колегія суддів під головуванням Лідії Щебуняєвої, повідомляє «Центр протидії корупції».

За даними слідства, Мартиненко разом зі спільниками організували схему заволодіння коштами на закупівлі «СхідГЗК» уранового концентрату. Підприємство мало самостійно забезпечити видобуток сировини, проте керівництво закупило її за кордоном через австрійську фірму-прокладку Steuermann на 17,2 млн доларів.

Також екснардепа зі спільниками підозрюють у заволодінні коштами держпідприємства НАЕК «Енергоатом» в розмірі 6,4 млн євро. За даним детективів, панамська фірма Bradcrest Investments отримувала відкати на українських підрядах НАЕК «Енергоатом». Кінцевим бенефіціаром цієї компанії, як вказує в суді сторона обвинувачення, є сам Мартиненко.

Нагадаємо, справу спільників екснардепа Мартиненка передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: