«Справа Дубневича»: захист не обмежили в строках ознайомлення зі слідством

Читать на русском
Антикорупційний суд не захотів обмежувати підозрюваних у строках ознайомлення з розслідуванням детективів Національного бюро.

Суд відмовив Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в обмеженні стороні захистку строків ознайомлення з розслідуванням кримінального провадження про заволодіння понад 93 млн грн ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 24 вересня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Наталія Мовчан, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ просив суд обмежити терміни ознайомлений з розслідуванням до 1 листопада, оскільки захист зволікає з процедурою. За його словами 3 травня підозрюваним та їх адвокатам відкрили доступ до матеріалів розслідування, які складають 113 томів, однак ніхто з них не ознайомитись з розслідуванням повністю. Як стверджує детектив, більшість підозрюваних та адвокатів ознайомились всього з декількома томами, а деякі взагалі не розпочали процедуру.

Своєю чергою захист заперечував проти задоволення клопотання. Так, адвокат трьох підозрюваних залізничників ознайомився з 60 томами і стверджували, що деякі томи складають понад 250 аркушів. Колишній директор ТОВ «Арго» Антон Шевченко ознайомився зі 110 томами, але потім влаштувався на роботу і не може продовжити процедуру, замість нього це робить адвокат. Заступник генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Валерій Крячко ознайомився з 50-ми томами кримінального провадження, а його захисник - з 110 томами. Водночас, за словами його адвоката, загальний обсяг матеріалів за результатами проведених НСРД складає приблизно 174 гб, на відтворення яких треба сотні годин.

Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. За її словами, враховуючи, що детективом не надана довідка-опис матеріалів кримінального провадження, а матеріали справи мають значний розмір, то вона не знаходить підстав вважати, що сторона захисту зловживає своїм правом на ознайомлення і зволікає із його реалізацією.

Нагадаємо, в травні НАБУ завершило розслідування «справи Дубневича». Раніше в цій справі повідомили про підозру 7 особам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: