«Справа Дубневича»: залізничнику змінили запобіжний захід

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про зміну запобіжного заходу підозрюваному залізничнику.

Суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Андрію Степаненку, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні 93,27 мільйона гривень УЗ, у так званій справі «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 12 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Віталій Пономаренко просив суд змінити домашній арешт Степаненку на особисте зобов'язання, оскільки закінчився термін домашнього арешту в півроку. Він вказав, що наразі досудове розслідування завершено, проте ризики перешкоджання слідству не зменшилися і не зникли.

Вивчивши клопотання, суддя Зелінська його задовольнила частково. Так, вона змінила запобіжний захід і поклала на підозрюваного такі обов'язки: прибувати на вимогу; повідомляти про зміну місця проживання і роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними.

Нагадаємо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особам: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Раніше зі Степаненка зняли електронний браслет. Також суд повернув директору Дніпропетровський стрілочного заводу закордонні паспорти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: