«Справа Дубневича»: заступнику директора заводу залишили один обов'язок

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків заступнику керівника заводу.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд до 10 вересня продовжив дію лише одного обов'язку першому заступнику директора Дніпропетровського стрілочного заводу Валерію Крячку, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 11 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Віталій Пономаренко просив суд продовжити обов'язки Крячку, а саме: прибувати за кожним викликом та вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними. Водночас суддя задовольнила клопотання частково, залишивши лише один обов'язок – утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними.

Нагадаємо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особа голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії ЦЗВ УЗ Андрію Степаненку, Тетяні Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Раніше суд продовжив слідство у справі «Дубневича». Також заступнику директора заводу Крячку скоротили обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: