«Справа Дубневича»: суд залишив анульованою угоду УЗ та заводу шпал

Читать на русском
Столичний госпсуд не побачив підстав для перегляду свого рішення, яким було задоволено позов НАБУ про визнання недійсною угоди.

Господарський суд залишив недійсним договір між державним підприємством «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» та Коростенським заводом залізобетонних шпал вартістю 157,9 млн грн.

Таке рішення 18 вересня ухвалив Госпсуд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 24 жовтня 2017 року Госпсуд Києва задовольнив позов НАБУ і визнав недійсною угоду між філією УЗ та Коростенським заводом залізобетонних шпал про поставку рейкових клемно-болтових скріплень. НАБУ обґрунтовувало свій позов тим, що цей договір був укладений всупереч Закону України «Про здійснення державних закупівель», а саме — без проведення закупівельної процедури. Внаслідок цієї угоди державі завдано збитків на суму 26 млн грн. Вказане рішення залишено без змін постановами Київського апеляційного госпсуду та Верховного суду.

Але 6 червня 2019 року Конституційний суд України визнав неконституційним положення статті 17 закону «Про НАБУ», яке дозволяло НАБУ звертатися до судів з позовом про визнання угод недійсними. У зв'язку з цим головний інженер виробничого підрозділу «Дирекція з будівництва Бескидського тунелю» регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», екскерівник УПП УЗ Володимир Харлан подав до Госпсуду Києва заяву про перегляд рішення. Як відомо, Харлан —підозрюваний у справі НАБУ щодо корупції в УЗ.

Вивчивши заяву, суд відмовив у її задоволенні повністю.

Нагадаємо, 31 серпня 2016 року НАБУ затримало чиновника «Укрзалізниці» за підозрою в розтраті понад 13 мільйонів гривень. Пізніше суд взяв його під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: