Суд залишив у ВАКС клопотання про зняття арешту з Новояворівської ТЕЦ

Читать на русском
Палата Антикорупційного суду закрила провадження за поданням слідчого судді про визнання підсудності у клопотанні адвоката.
Новояворівська ТЕЦ

Апеляційна палата залишила в Вищому антикорупційному суді клопотання про зняття арешту з Новояворівської ТЕЦ та її передачі в управління Національного агентства з питань розшуку та менеджменту активів у межах так званої «газової справи Дубневичів».

Таке рішення ухвалила 1 жовтня колегія суддів апеляційної палати ВАКС, повідомляє журналіст «Слово і Діло» із зали суду.

За словами адвоката Святослава Кравця, який діє в інтересах власників Новояворівської ТЕЦ, він подав до Солом'янського суду клопотання про зняття арешту з ТЕЦ та скасування передачі її в управління АРМА. Однак 9 вересня суд повернув йому документ, аргументуючи це тим, що клопотання підсудне ВАКС. Тому адвокат подав аналогічне клопотання вже до Антикорсуду, але під час його засідання заявив клопотання про вирішення питання підсудності в розгляді документа. На думку Кравця, розгляд цього клопотання є не підсудним ВАКС, оскільки у цій справі повідомлено про підозру службовим особам приватних компаній, а не високопосадовцям, які підсудні суду.

Своєю чергою прокурор САП Ігор Гарванка заперечував проти подання судді. Він вказував, що у цій справі було нанесено збитків державі в особі НАК «Нафтогаз України» розміром у 1,4 млрд грн, а значить справа підсудна ВАКС. Вивчивши позиції обох сторін і подання судді, апеляційна палата вирішила закрити провадження і направити матеріали клопотання назад до ВАКС.

Нагадаємо, суд залишив заарештованою квартиру в «газовій справі Дубневичів». Раніше Нацагентство оголосило новий конкурс на управителів ТЕЦ Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: