В Антикорупційному суді збільшили кількість слідчих суддів

Читать на русском
У Вищому антикорсуді вирішили збільшити кількість суддів, які здійснюватимуть судовий контроль за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у справах.
Вищий антикоруційний судфото: «Слово і Діло»

Вищий антикорупційний суд вирішив збільшити кількість слідчих суддів до 9 осіб, оскільки на їх плечі лягло надмірне навантаження.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«Вищий антикорупційний суд збільшив кількість слідчих суддів на 3 особи. Відтепер у суді першої інстанції працюватиме 9 слідчих суддів. До їх повноважень належить здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні на стадії досудового розслідування», – йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби, таке рішення обґрунтоване надмірним навантаженням на слідчих суддів через велику кількість клопотань, до яких долучаються значні обсяги матеріалів справи. Як вказують у суді, ці клопотання потребують значного часу для ретельного аналізу. В суді додали, що від початку роботи отримали понад 700 клопотань від НАБУ, САП та інших органів.

Нагадаємо, САП направила справу «Укртелефільму» до ВАКС. Раніше до цього ж суду передали справу експрокурора ГПУ Дмитра Суса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: