Стало відомо, скільки американців підтримують ідею імпічменту Трампа

Читать на русском
За даними соцопитування, підтримка імпічменту зросла серед демократів, республіканців і незалежних виборців

Рішення Палати представників США про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа підтримують 47% американських громадян.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного виданням The Hill та дослідницькою компанією HarrisX.

Як зазначено в повідомленні, 47% респондентів підтримують це рішення, що на 12% більше, ніж в аналогічному опитуванні в червні цього року, в ході якого було поставлено питання про те, чи повинні демократи почати процедуру імпічменту.

Тобто, соцопитування 26-27 вересня показують, що підтримка процедури імпічменту Трампа серед американців зросла на 12% порівняно з аналогічним опитуванням, проведеним три місяці назад.

При цьому, вказано, що кількість супротивників імпічменту Трампа знизилася на 3 пункти до 42 відсотків, у той час як 11% опитаних заявили, що вони не впевнені чи не знають чи потрібен імпічмент.

Підкреслюється, що підтримка імпічменту зросла серед демократичних, республіканських і незалежних виборців.

Підтримка серед демократів підскочила з 59 до 78%, що на 19. Кількість республіканців, що підтримують імпічмент, підскочив на 5 пунктів до 18%. Число незалежних виборців, які підтримують імпічмент, подвоїлася і становить 41%.

Як повідомлялося, в США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту Трампа. Причиною став скандал, який розгорівся після телефонної розмови Трампа з президентом України.

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови. У розмові Трамп нагадує Зеленському про те, що Джо Байден як віцепрезидент США у 2016 році лобіював звільнення генпрокурора України Віктора Шокіна.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: