Трамп відреагував на публікацію скарги спецагента

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп прокоментував скаргу неназваного співробітника американських спецслужб про порушення під час його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня.

Президент США Дональд Трамп прокоментував скаргу неназваного співробітника американських спецслужб про порушення під час його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«Я щойно подивився це по телевізору. Це ганьба для нашої країни. Це ще одне полювання на відьом. З цим ми зіткнулися знову. Це Адам Шифф і його команда складають історії і сидять там, як благочестиві, як би ви їх не називали. Це просто... дійсно, це ганьба», - заявив Трамп журналістам в штаті Меріленд.

При цьому Трамп звинуватив демократів у нездатності виконувати будь-яку роботу для країни.

Він вважає, що Демократична партія США програє вибори і саме з цієї причини роздмухує скандали, подібні до того, який пов'язаний з його телефонною розмовою із Зеленським у липні.

За його словами, голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США, демократ Адам Шифф не заслуговує на довіру.

«Інформатор з інформацією з других рук? Ще одна фальшива новина! Подивіться, що було сказано про дуже хороший, без тиску на співрозмовника, дзвінок», - написав Трамп у Twitter.

Трамп нарікає, що Адам Шифф не повідомив про те, що Джо Байден сам шантажував українське керівництво під час його перебування на посаді віцепрезидента США, коли вимагав звільнити прокурора в обмін на виділення допомоги Вашингтона.

«Але Адам Шифф не говорить про те, що Джо Байден і його син йдуть з мільйонами доларів з України, а потім з мільйонами доларів з Китаю... Він не говорить про те, що Джо Байден вимагає звільнити прокурора, і якщо цей прокурор не буде звільнений, він не виділить гроші зі Сполучених Штатів Америки», - зазначив Трамп.

Американський президент вважає, що його телефонна розмова із Зеленським була бездоганною, і український президент сам це підтвердив.

«Президент України сказав, що я не чинив на нього тиску, щоб він робив щось погане. Кращого свідчення і бути не може! Байден же, будучи віцепрезидентом, разом зі своїм сином, навпаки, заробили мільйони доларів шляхом залякування президента України. Вони також награбували мільйони в Китаї. Це погано!» - написав Трамп.

Комітет з розвідки Палати представників США опублікував розсекречену скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Скарга була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Згідно з розшифровкою розмови Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Фактів прямого тиску на Зеленського в документі немає.

Після скандалу навколо розмови Трампа із Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через можливий тиск на президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: